Zahra Amir Ebrahimi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎Skandal: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎Skandal: éjaan using AWB)
== Skandal ==
Ning [[2006]], Ebrahimi dadi pusat perhatian amarga kajiret skandal sex, video kang isiné adegan saru kasebut bocor ning [[internet]], lan akiré nyebar kanthi wujud DVD.<ref name="Zahra 1"/>
Kasusé iki nuli dadi subyek panyelidikan resmi perintah kepala jaksa [[Teheran]], [[Saeed Mortazavi]].<ref name="Zahra 1"/> Ning wawancara karo koran The Guardian, Ebrahimi nyangkal menawamanawa wanita ning film kasebut dudu dheweké, lan ngungkapaké menawamanawa video kasebut video palsu kang digawé kanggo ngerusak kariré.<ref name="Zahra 1"/>
 
Sawisé kena skandal kasebut, dheweké esih tetep manggon ning nagarané.<ref name="Zahra 1"/> Aktris kondhang saka [[Iran]] iku bakal kena hukum penjara lan njalani hukuman cambuk ning ngarepé publik,<ref name="Zahra 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/asian-star/video-seks-zahra-amir-ebrahimi-bocor-ke-internet-ahrmnv3.html berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref> amarga pandakwa rekaman video saruné karo pepujaning atiné kasebar ning [[internet]] lan uga digawé kanthi wujud DVD.<ref name="Zahra 2"/>
 
Skandal iku tentuné anggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembe umur 25 taun iku.<ref name="Zahra 2"/> Apa maning, dheweké saka salah sijiné nagara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadhurungé nikah.<ref name="Zahra 2"/> Zahra, iku salah sijiné bintang kondhang ning [[televisi]] [[Iran]], dheweké wis diboikot déning jaringan lan para panggawé film ning Iran, sarta kariré terancam hancur.<ref name="Zahra 2"/> Jaksa penuntut Iran, [[Saeed Mortazavi]], uga wis njaluk anané penyelidikan khusus.<ref name="Zahra 2"/> Ning kasus kasebut, pepujaning atiné Zahra kang ora dingerteni jenengé iku saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman kasebut, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring [[Dubai]].<ref name="Zahra 2"/> Lan menawamanawa ketangkap bakal dibalikaké maring nagara [[Iran]], dheweké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 ewu, amarga kadadean kang wis ngelanggar kasusilaan nagara kasebut.<ref name="Zahra 2"/>
 
Ebrahimi uga nyangkal anané desas-desus menawamanawa dheweké bunuh dhiri.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké sempet ngetokaké pesen maring [[masarakat]] umum kang isiné negasaké menawamanawa dheweké esih urip.<ref name="Zahra 1"/>
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan