Darmagosa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Darmagosa.Jpg|thumb|120px| Darmagosa]]
'''Darmagosa''' utawa kasebut Prabu Darmagosa dadi raja ing nagara [[Cedi]], sakdurungé Prabu Supala. Pramèswari Prabu Darmagosa ya iku Dèwi Sruta. Saking pasangan iku lair anak kang jenengé Prabu Supala lan nggawé ontran-ontran gègèré sesaji Raja Surya ingkang digawé Prabu [[Yudistira]]. Nanging, sumpah [[Prabu Kresna]] kang janjéni karo Dèwi Sruta menawamanawa Supala lair, jaré mati lan uripé ana ing tangan Kresna. Menawa Supala nggawé salahé déning Kresna, durung kaping satus, Kresna isih ngampuni. Menawa kesalahan sampun genep kaping satus, gelem ora gelem Supala dipatèni déning Kresna.
 
{{rintisan}}
352.737

besutan