Addie Muljadi Sumaatmadja: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
}}
 
'''Addie Muljadi Sumaatmadja''' kang kondhang uga karo jeneng '''Addie MS''' ({{Lahirmati|[[Jakarta]]|7|10|1959}}) ya iku salah sijining wong kang ngedegaké [[Twilite Orchestra]] lan nganti saiku isih ngurusi, lan nduweninduwèni jabatan dadi [[konduktor]] orkestra. Ora mung dadi konduktor, Addie uga misuwur minangka [[pianis]], [[komposer]], ''[[arranger]]'', lan [[produser]] [[musik]].<ref name="Addie Ms1 ">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/a/addie_ms/ biografi Addie MS] dipununduh tanggal 6 September 2011</ref>
Dheweké seneng karo musik katurunan saka embahé, [[Muhammad Susilo]], ya iku [[violis]] kang kondhang dadi ''planalog'' kang ngerancang kutha satelit [[Kebayoran Baru]].<ref name="Addie Ms1 "/>
Addie tau nyinauni [[piano]] klasik karo [[Mrs. Rotti]].<ref name="Addie Ms1 "/>
Addie anggone sianu musik iku kanthi cara otodidak, kayata babagan orkestrasi, conducting, lan recording engineering.<ref name="Addie Ms1 "/>
 
Amarga bapaké ora sarujuk menawamanawa dheweké ndadekaké musik dadi sumber uripé, dheweké tetep semangat anggoné kreatif ing donya musik.<ref name="Addie Ms1 "/>
Kanggo luwih ngerti babagan musik, Addie melu sekolah-sekolah musik kayata, ''Recording Engineering Workshop'' ing [[Ohio]] nalika taun [[1984]] lan ''Conducting Workshop'' kang dilaksanakaké ning ''American Symphony Orchestra League'' ning [[Los Angeles]] nalika taun [[1995]].<ref name="Addie Ms1 "/>
 
Wiwit taun [[1995]], Twilite Orchestra wis kaserat dadi anggota ''American Symphony Orchestra League''.<ref name="Addie Ms1 "/>
 
Addie nduweninduwèni kepinginan kanggo ngenalaké musik simfoni ing [[masarakat]] [[Indonésia]].<ref name="Addie Ms1 "/> Bebarengan karo [[Youk Tanzil]], taun [[1998]] Addie nggawe rekaman Simfoni Negeriku.<ref name="Addie Ms1 "/> Addie dhaup karo penyanyi Memes tanggal [[13 September]] [[1987]], lan wis nduwenduwé anak loro, [[Kevin Aprilio]] lan [[Tristan Juliano]].<ref name="Addie Ms1 "/>
 
Sasi [[Juni]] taun [[2011]], Addie lan [[Harry Kiss]] (bapak saka [[Vidi Aldiano]]) nganakake pagelaran kanggo pelatihan ''Sound System''.<ref name="Addie Ms2 ">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/ayah-vidi-aldiano-gelar-pelatihan-sound-system.html Addie MS] dipununduh tanggal 6 September 2011</ref>
352.737

besutan