Monumèn Basa Afrikaans: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:AfrikaanseTaalmonumentEnscriptions.jpg|thumb|Prasasti sing nudhuhaké rong kutipan pujangga basa Afrikaans]]
[[Gambar:AfrikaanseTaalmonumentSlogan.jpg|thumb|Dalan menyang monumèn.]]
'''Monumèn Basa Afrikaans''' ([[basa Afrikaans]]: ''Afrikaanse Taalmonument'') iku mbokmenawambokmanawa siji-sijining monumen ing donya sing digawé kanggo ngangenangaké sawijining [[basa]]. Monumen iki papané ana sadhuwuring wukir ndhuwuré Sekolah Guru ing [[Paarl]], [[Western Cape Province]], [[Republik Afrika Kidul]]. Monumèn iki bubar digawé ing taun [[1975]], lan ngangenang satus taun enggoné basa Afrikaans diakoni dadi basa sing séjé saka [[basa Walanda]].
 
Monumèn iki bagéyané séjé-séjé sing tumpang-tindhih awujud [[konkaf]] lan [[konveks]], sing nglambangaké basa-basa lan budaya sing tau mènèhi pangaruh ing basa Afrikaans saliyané pakembangan pulitik ing Afrika Kidul dhéwé.
352.737

besutan