Allan Hills 84001: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:ALH84001 structures.jpg|thumb|230px|left|Mikrograf elektron kang ditemuni ning meteor [[ALH84001]] kang nunjukaké anané struktur kang diduga dadi bakteri.]]
 
'''Allan Hills 84001''' (biasané disingkat '''ALH 84001'''<ref name=database>{{cite web|url=http://tin.er.usgs.gov/meteor/metbull.php?sea=alh+84001&sfor=names&ants=&falls=&stype=contains&lrec=50&map=ge&browse=&country=All&srt=name&categ=All&mblist=All&phot=&snew=0&pnt=no&code=604|title=Meteoritical Bulletin Database: Allan Hills 84001}}</ref>) yaiku [[meteorit]] kang ditemukaké ning [[Allan Hills]], [[Antarktika]], nalika tanggal 27 Desember 1984 déning kelompok pencari meteorit [[Amerika Serikat]] saka proyek [[ANSMET]]. ALH 84001 diduga saka planet [[Mars]]. Nalika ditemukaké, meteorit iki duweniduwéni massa (aboté) 1.93&nbsp;[[kilogram|kg]]. Ning taun 1996, [[NASA]] nyimpulaké menawamanawa bisa wae meteorit iki ngandhut bakteri saka Mars. Wolung taun sawisé iku, NASA ngumumaké wara-wara penemuné bakteri asing kang ana ing permukaan meteorit kasebut.<ref>[http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1231052/Fossilised-remains-Martians-meteorite-landed-Earth-13-000-years-ago.html Fossils of Martian bugs found on meteorite that landed on Earth 13,000 years ago], Mail Online, diakses 7 Juni 2010.</ref> Babagan iki esih dadi masalah, amarga ilmuwan liyané nuduh batu meteor kasebut wis ''terkontaminasi''.
Watu iki dikira-kira ngalami kristalisasi saka wewatuan cair kang wis ana kira-kira 4,1 miliar taun mbiyen.<ref name="age3">{{cite journal |last=Lapen |first=T. J. |coauthors=et al. |year=2010 |title=A Younger Age for ALH84001 and Its Geochemical Link to Shergottite Sources in Mars |journal=[[Science (magazine)|Science]] |volume=328 |issue=5976 |pages=347–351 |doi=10.1126/science.1185395 }}</ref> Allan Hills 84001 dikira-kira asalé saka planet Mars nalika masané mars lagi ''"teles"''.
 
352.737

besutan