Biskop: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Johann Otto von Gemmingen.jpg|thumb|right|200px|Mgr. Johann Otto von Gemmingen, ([http://en.wikipedia.org/wiki/Prince-Bishopric_of_Augsburg Pangeran-Uskup saking Augsburg]).]]
 
'''Uskup''' punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing [[Keuskupan]] lan arupi bagéyan saking hierarki Gréja [[Katulik|Katulik Roma]] sasampunipun [[Paus|Sri Paus]] ([[Uskup Agung]] [[Roma]]) lan [[Kardinal]]. Salebetipun kalenggahanipun punikipunika, Uskup asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kristus. Saben Uskup, amargi tahbisanipun, langsung dados bagéyan saking jajaran para Uskup sa-donya ('''''Collegium Episcopale''''') ing saandhaping pimpinan Sri Paus lan kagungan tanggel waler dhumateng sedayasadaya Gréja Katulik ([[Paroki]]) ingkang wonten ing salebetipun wewengkon [[Keuskupan]]-nipun. Salebetipun Gréja, kalenggahan Uskup asifat salawasipun gesang lan dipunangkat déning [[Tahta Suci]] ([http://en.wikipedia.org/wiki/Holy_See The Holy See]) ing [[Vatikan]], [[Roma]].
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan