Albert Einstein: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
'''Albert Einstein''' ([[Ulm]], [[Württemberg]], [[Jerman]], [[14 Maret]] [[1879]]–[[18 April]] [[1955]]) punika saged dipunanggep ngèlmuwan [[fisika teoretis]] ingkang ageng piyambak ing [[abad ka-20]]. Piyambakipun ingkang nyiptakaken [[teori relativitas]] kaliyan ugi kathah nyumbang ing bidhang pangembangan teori [[mekanika kuantum]], [[mekanika statistik]], kaliyan [[kosmologi]]. Ing warsa [[1921]] piyambakipun angsal [[panganugrahan Nobel ing Fisika]] kanggé wedaranipun prakawis [[efek fotoelektrik]] kaliyan "pengabdenipun marang Fisika Teoretis".
 
Satelasipun [[teori relativitas umum]] dipunrumusaken, Einstein dados misuwur saubenging donya. Prakawis punika boten biasa kanggé para ngèlmuwan. Ing wayah sepuhipun, anggènipun misuwur nglangkungi sedayasadaya ngèlmuwan ing sajarah fisika. Ing budaya populèr Einstein kaanggep sinonim kaliyan kapinteran utawi malahan kaliyan [[jenius]]. Pasuryanipun dados ingkang salah satunggaling ingkang dipuntepangi sadonya. Ing warsa [[1999]], Einstein "Tiyang Abad Sapunika" déning majalah ''[[Time]]''. Kapopulèranipun ugi ndamel nami "Einstein" wiyar dipun-gunakaken ing donya [[iklan]] saha barang dagangan sanès. Wusananipun nama "Albert Einstein" dipundaftaraken dados [[merk dagang]].
 
Kanggé miwiti, satunggiling unit [[fotokimia]] dipunwastani ''[[einstein (unit)|einstein]]'', satunggaling [[unsur kimia]] dipunwastani [[einsteinium]], saha satunggaling [[asteroid]] dipunwastani [[2001 Einstein]].
352.737

besutan