Pasta: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
 
'''Pasta''' inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang sampun dipun olah ingkang dpiunginakaken wonten ing jinis [[masakan Italia]], ingkang dipundamel saking campuran [[glepung terigu]], [[toya]], [[tigan]], lan [[uyah]] ingkang lajeng saged mbentuk adonan ingkang salajengipun saged dipundamel dados manéka warna variasi ukuran lan wujudipun.<ref>{{en}} [http://www.lifeinitaly.com/food/pasta-history.asp www.lifeinitaly.com :: History of Pasta] Sejarah pasta</ref> Pasta inggih asring dipundadosaken dados maneka warna jinis dhedhaharan sasampunipun dipunmasak kanthi cara dipungodhog rumyin. Wonten ing [[Indonésia]], jinis pasta ingkang misuwur inggih punika kados ta [[spageti]], [[makaroni]], lan [[lasagna]].
Wonten ing [[basa Inggris]], pasta inggih punika minangka sebutan kanggé maneka warna jinis dhedhaharan kanthi bahan ingkang paling wigatinipun inggih punika salah satunggaling jinis pasta ingkang dipunparingi bumbu lan [[saos]]. Pasa inggih asalipun saking [[baa Italia]] "''pasta alimentare''" ingkang ateges adonan bahan dhaharan. Wonten ing teges ingkang langkung wiyar, pasta saged ateges sedayasadaya adonan inggih kados ta adonan [[roti]], [[pastry]], uawi [[cake]]. Wonten ing basa Italia, pasta ingkang ateges minangka bahan dhaharan kados [[mi]] punika dipunsebut [[pastasciutta]].
Pasta inggih dipundamel saking glepung terigu semolina ingkang minangka asiling gilingan saking wiji [[gandum]] durum ingkang lajeng dipun campur kaliyan tigan saéngga saged sekedhik redi werna [[kuning]] cerah lan menawi dipun masak kanthi leres saged ngasilaken tekstur ingkang sekedhik radi kenyal. Pasta ingkang dipun damel ing [[Amerika]] asring dipundamel saking campuran glepung terigu Farina lan Semolina, saéngga saged gadhah tekstur ingakng langkung lembut menawi dipundadosaken hidangan kados ta [[kaserol]].
Ing sak njawinipun nagara asalipun ing Italia, pasta padatanipun dipunsadé ing wujud wungkusan wonten ing wujud garing. Pasta ingakng garing lajeng dipundamel ing pabrik ngginakaken mesin [[ekstrusi]] ingkang saged nyurung medal adonan pasta liwat bolongan - bolongan saringan. Wujud- wujud pasata ingkang sanèsipun dipunpikantuk kanthi cara nggiling adonan pasta dados lembran- lembaran ingakng salajengipun dlajeng dpun kethok- kethok utawi dipuncithak.<ref>{{en}} [http://www.annamariavolpi.com/how_to_cook_pasta.html www.annamariavolpi.com How to cook dry pasta] Cara merebus pasta</ref>
352.737

besutan