Narayana: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(mbusak {{inuseuntil|24 Maret 2013}})
(éjaan using AWB)
 
==Ètimologi==
Wonten ing basa Sanskerta, 'Naara' minangka nama sanès saking toya . Wonten ing basa Sanskerta, nama ingkang sanès kanggé tirta inggih punika 'Naara'. Mahadéwa Wisnu ingkang papan istirahatipun ('Ayana') inggih punika 'Naara' amargi punika dipunsebut Naarayana. "Naara" ugi ateges éntitas gesang (Jiwa). Amargi punika, makna sanès saking Naarayana inggih punika 'papan ngaso kanggé sedayasadaya éntitas gesang'. Hubungan caket Narayana kaliyan tirta ngandharaken penggambaran Narayana wonten ing seni Hindu saweg jumeneng utawi lenggah wonten ing samudra. Pengejawantahan ingkang wigati saking Narayana inggih punika "'''Maha Dados''' ingkang minangka dhasar saking sedayasadaya tiyang".<ref>Harivansh, Adhyay 88 shlock 44, also, Manu Smruti 1:10 " The Law Code of Manu", Published by Oxford University Press, ISBN 0-19-280271-2, page 11</ref>
 
==Delengen Uga==
{{purana}}
{{Hindu Awatara}}
 
{{Hindu-stub}}
[[Kategori:Purana]]
[[Kategori:Awatara]]
[[Kategori:Waisnawa]]
[[Kategori:HIndu]]
 
 
{{Hindu-stub}}
348.872

besutan