Macan sumatra: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c (éjaan using AWB)
 
== Genetik lan évolusi ==
Analisa DNA mratelakaken wonten hipotésis bilih Macan Sumatra sampun dipun''asing''aken saking subspésiès macan sanèsipum sasampunipun wonten prastawa minggahipun [[banyu|toya]] [[segara]] nalika jaman [[Pleistosen]] ngantos dumugi jaman [[Holosen]] (watawis 12.000 ngantos 6.000 taun ingkang kepengker).<ref name="buku1"/> Kanthi prastawa kasebat lan sajarah wontenipun évolusi punika, Macan Sumatra miturut genetikipun dados bénten kaliyan sedayasadaya subspésiès macan ing dharatan ageng (Asia) ingkang langkung caket gegayutanipun (genetikipun).<ref name="buku1">{{en}}[Cracraft J., Feinstein J., Vaughn J., Helm-Bychowski K. 1998. Sorting out tigers (''Panthera tigris'') Mitochondrial sequences, nuclear inserts, systematics, and conservation genetics; journal = Animal Conservation; volume = 1; kaca = 139–150; doi = 10.1111/j.1469-1795.1998.tb00021.x]</ref>
 
== Pranala Njawi ==
352.737

besutan