Kenari (manuk): Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎Jinis: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎Jinis: éjaan using AWB)
# [[Kenari Norwich]], punika jinis ingkang nggadhahi sejarah bènten kaliyan jinis manuk kenari sanèsipun.<ref name="Internet3">{{id}}[http://kenariku.tripod.com/html/jinis.html Jinis Kenari yang Umum](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet4">{{id}}[http://www.wasalam.co.cc/2011/02/jinis-jinis-kenari_17.html Jinis-Jinis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Rikala semanten kathah tiyang nenun saking bangsa [[Flam]] ingkang ngingu manuk kenari jinis punika lan asring dipunasta pindah dhateng [[Inggris]] amargi dipunjajah déning bangsa [[Spanyol]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Penenun-penenun punika manggèn wonten dhaérah [[Norwich]] ing [[Norflok]] [[(Inggris)]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha saking manuk kenari jinis punika [[wulunipun]] ingkang [[kandel]] lan wujudipun [[bunder]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Dadanipun]] amba, [[gegeripun]] cekak ugi amba,[[wulunipun]] cekak lan [[buntutipun]] ugi cekak.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk punika nggadhahi warna [[ijem]]. .<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun kinten-kinten [[15-16]]cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Cinnamon]], punika mèmper kaliyan Kenari [[Norwich]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Manuk punika nggadhahi [[wulu]] ingkang [[kandel]] lan wujud ingkang sarwa [[bunder]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Border]], jinis punika ingkang paling misuwur ing kalangan kenari sanèsipun.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Manuk jinis punika asalipun saking [[Cumberland Fancy]], lan saking [[Sempadan]] [[(Border)]] antawisipun [[lnggris]] lan [[Scotland]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Wujudipun bunder sedayasadaya menawi dipuntingali saking pundi kemawon.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun namung ngantos [[14]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Lancashire]], punika jinis paling ageng ing nagara [[Inggris]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Jaman sapunika Kenari spesies jinis punika ugi angèl dipuntemoni.<ref name="Internet3"/> Manuk jinis punika namung ketingal menawi nembé ngempal kaliyan jinis kenari sanèsipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha jinis kenari punika nggadhahi [[mahkota]] utawi jambul ingkang dipunwastani [[Lancashire Coppy]].<ref name="Internet3"/> Ingkang wujudipun bunder ingkang dipunwastani [[Lancashire Plain Head]].<ref name="Internet3"/>
# [[Kenari Gloster]], kenari jinis punika paling alit saking jinis kenari sanèsipun.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun boten langkung [[11]]cm.<ref name="Internet5">{{id}}[http://burungkicauan.net/ciri-kenari-f1/](dipunundhiuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet3"/> Kenari Gloster warnanipun kuning lan wulunipun warna [[pethak]] semu [[ijem]] sami kaliyan [[buntutipun]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> ing [[sirah]] wonten ingkang nggadhahi [[jambul]] wonten ugi ingkang boten nggadhahi [[jambul]].<ref name="Internet3"/> Manuk jinis punika ingkang boten nggadhahi jambul saged dipunwastani [[Consort]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
348.872

besutan