Kadipatèn Pakualaman: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:Lambang_Pakualam.png|thumb|Lambang Kadipatèn Pakualaman]]
'''Kadipaten Pakualaman''' utawa kadhang ditulis '''Paku Alaman''' iku dhaerahlaladan [[perdikan]] ing wewengkon [[Kasultanan Ngayogyakarta Hadiningrat]]. Paku Alaman dibangun tanggal [[22]] Juni [[1812]], [[raja]] pertamane ya iku [[Pangeran Natakusuma]] (putra [[Hamengku Buwono I]]) lan nyandang gelar Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya (K.G.P.A.A.) Paku Alam I.
 
== DhaerahLaladan kakuasaan ==
Wewengkon sing kalebu kakuasaan [[Kadipaten]] Pakualaman iku ora dadi siji nanging kepecah-pecah, antarane ing Pajang, Bagelan, saperangan ing pusat kutha [[Yogyakarta]] ([[Pura Pakualaman]] - istanane) uga ana sing ning wewengkon [[kabupaten Kulon Praga]] ya iku antara [[kali Progo]] lan [[kali Bogowonto]]. Wewengkon sing ning Kulon Praga mbiyen tau dadi [[kabupaten]] dhewe ya iku [[Kabupaten Adikarta]] ning saiki wis digabung karo wewengkon kabupaten Kulon Praga sing dadi perangan saka kakuasaan Kasultanan [[Yogyakarta]].
 
348.872

besutan