Wewengkon: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: yaiku -> ya iku, miturut Bausastra Jawa Balai Bahasa Yogyakarta, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
'''Wewengkon''' iku sawijining dhaerahlaladan kang dikuwasani utawa dadi [[teritorial]] saka sawijining [[kadhaulatan]]. Ing jaman biyèn, sawijining wewengkon asring dikubengi déning wates-wates kondhisi fisik alam, upamané [[kali]], [[gunung]], utawa [[segara]]. Ewadéné sawisé mangsa [[kolonialisme]], wates-wates mau digawé déning nagara kang njajah daerahlaladan mau, lan sabanjuré kanthi anané [[nagara bangsa]], istilah kang luwih umum dipigunakaké ya iku batas nasional.
 
==Delengen uga==
348.872

besutan