Munggah wuwungan: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎Slametan lan syukuran: éjaan, replaced: maneh → manèh using AWB)
(éjaan using AWB)
'''Munggah wuwungan''' iku salah sijining upacara adat sing diselenggara'ake bubar [[wuwungan]] dibangun/diadhek'ake neng proses mbangun [[umah]]. Istilah munggah wuwungan iki kadhang diarani [[munggah gendeng]]. Upacara iki diselenggara'ake wektu rangka wuwungan wis dadi ning [[gendeng]] urung dipasang.
 
Upacara adat iki uga dikenal neng dhaerahlaladan-dhaerahlaladan liya neng [[Nusantara]].
 
==Slametan lan syukuran==
Upacara iki sejatine upacara kanggo [[syukuran]] merga seneng umah sing dibangun wis nduwenduwé wuwungan dadi sedela manèh wis isa dipanggoni lan ora bakalan kudhanan lan kepanasan. Puncak acarane ya iku [[kendhuren]], utamane kanggo tukang-tukang sing mbangun umah lan tangga-tangga cedhak umah sing dibangun. Acara ditutup karo [[ndonga]] bareng sing dipimpin [[ulama]]. Biasane acara kendhuren munggah wuwungan iki diselenggara'ake awan utawa bubar [[shalet dhuhur]], dadi seliyane kanggo mangan awan tukang-tukange uga jamaah lan ulama sing metu saka [[masjid]] utawa [[langgar]] isa langsung melu lan baline nggawa tentengan [[besek]].
 
==Sesajen==
352.737

besutan