Ostrali: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
 
Dharatan Australia wis didunungi manungsa luwih saka 42,000 taun déning [[Padunung asli]].<ref>[http://news.softpedia.com/news/Both-Aborigines-and-Europeans-Rooted-in-Africa-54225.shtml Padunung Asli (Aborigin) Australia lan Asal Éropah ing Afrika - 50,000 taun kapungkur]</ref> Sawisé ditekani sacara sporadis déning para nelayan saka lor lan sabanjuré ditemokaké déning wong [[Éropah]] ya iku panjelajah [[Walanda]] ing taun [[1606]],<ref>MacKnight, CC (1976).''Lelaku menyang Marege: ''Macassan Trepanger'' ing Australia Lor.'' Melbourne University Press</ref> separo tlatah bagéan wétan sabanjuré di akoni déning [[Karajan Inggris]] ing taun [[1770]] lan wiwitané kanggo nampung wong ukuman ''[[penal transportation]]'' minangka bagéan saka koloni [[New South Wales]], wiwit tanggal [[26 Januari]] [[1788]].
Nalika cacahing padunung tansaya akèh, tlatah anyar wiwit dibukak ing abad ka-19, ya iku lima dhaerahlaladan otonom koloni Inggris.
Ing tangal [[1 Januari]] [[1901]], enem koloni gabung dadi [[Federasi Australia|federasi]], lan Persemakmuran Australia banjur kawangun. Wiwit dadi federasi, Australia nganut sistem pulitik dhémokrasi liberal lan tetep jroning Persemakmuran utawa [[Commonwealth realm]]. Kutha krajané ya iku [[Canberra]], dumunung ing ''[[Australian Capital Territory]]'' (ACT). Padunungé ana 21 yuta jiwa, lan akèh-akèhé ngumpul ing kutha-kutha [[Sydney]], [[Melbourne]], [[Brisbane]], [[Perth, Western Australia|Perth]], lan [[Adelaide]].
 
348.872

besutan