Alas: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 113 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q4421 (translate me))
(→‎top: éjaan using AWB)
'''Alas''' utawa '''wana''' iku sawijining kawasan sing dituwuhi [[wit|wit-witan]] sing ketel. Kawasan-kawasan kaya iki ana ing tlatah-tlatah sing amba ing donya lan nduwèni fungsi minangka penampung [[karbon dioksida]] (''carbon dioxide sink''), [[habitat]] [[sato kéwan]], modulator [[arus hidrologika]], sarta panglestari [[lemah]], lan minangka salah siji aspèk [[biosfér]] [[Bumi]] sing paling wigati.
 
Alas iku wangun kauripan sing kasebar ing donya. Kita bisa nemokaké alas ing dhaérahlaladan [[tropis]] lan ing dhaérahlaladan sing hawané anyep, ing dhataran cendhèk lan ing [[pagunungan]], ing [[pulo]] cilik lan ing [[bawana]] gedhé.
 
== Delengen uga ==
352.737

besutan