Shabeellaha Hoose: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:Somalia regions map Shabeellaha Hoose.svg|thumb|Lokasi Shabeellaha Hoose ing Somalia]]
'''Shabele Ngisor''' ([[Basa Somali]]: ''Shabeellaha Hoose'') iku sawijining dhaérahlaladan administratif (''[[gobolka]]'') ing [[Somalia]] Kidul. Nganti taun 1984, nalika dhaérahlaladan iku diwangun manèh, tlatah iki bagéan saka dhaérahlaladan [[Benadir]] lan ibukuthanékutha krajané ya iku [[Mogadishu]], nanging saiki ibukuthanékutha krajané [[Merca|Marka]].
 
Shabeellaha Hoose wewatesan karo dhaérahlaladan [[Banaadir]], [[Shabeellaha Dhexe]], [[Hiiraan]], [[Bay, Somalia|Bay]], [[Jubbada Dhexe|Middle Juba]] lan [[Samudra Hindia]]. Sawisé Mogadishu, tlatah iki minangka tlatah kang paling padhet pedunungépadunungé ing Somalia.
 
Tlatah iki dijenengké saka jeneng [[Kali Shebelle]], kang mili liwat ing kana.
 
== Basa-basa ==
Sacara linguistik, tlatah iki minangka tlatah kang paling manéka warna dhialèk basa [[Somali]]né. Mayoritas pedunungpadunung wicara nganggo dhialèk May-May versi Digil saka tlatah Dhoobey. Uga dianggo ing tlatah iki dhialèk Af Jido, Af Garre, Af Tuni, Af Reer Marka lan Af Reer Barawe, uga dhialèk standard Maha Tiri Somali lan May-May saka Mirifle.
 
== Distrik ==
352.737

besutan