Hong Kong: Béda antara owahan

20 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
{| border=1 align=right cellpadding=4 cellspacing=0 width=300 style="margin: 0 0 1em 1em; background: #f9f9f9; border: 1px #aaaaaa solid; border-collapse: collapse; font-size: 95%;"
|+<big>'''中華人民共和國香港特別行政區'''<br />'''Hong Kong DaérahLaladan Administrasi Kusus Républik Rakyat China'''</big>
| align="center" colspan="2"|
{| border=0 cellpadding=2 cellspacing=0 style="background:#f9f9f9; text-align:center;"
| width="130px"| [[Gambar:Flag of Hong Kong.svg|125px|Gendéra Hong Kong]] || align=center width=130px| [[Gambar:Hong_Kong_coa.png|125px|Lambang Hong Kong]]
|-
| width="130px"| <small>([[Gendera Hong Kong|Gendéra Hong Kong]])</small> || align=center width=130px| <small>([[Lambang Hong Kong]])</small>
|}
|-l
|}
 
'''Hong Kong''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 香港 ; [[Pinyin]]: ''Xiānggǎng''; resminé '''DaérahLaladan Administratif Khusus Hong Kong''')iku sawijining '''DaérahLaladan Administratif Astamiwa''' [[Republik Rakyat China]]. Ing China ana loro DaérahLaladan Administratif Astamiwa. Sing sijiné ya iku [[Makau]]. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal [[1 Juli]] [[1997]]. Hong Kong duwé padunung 6,8 yuta jiwa.
 
Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi daérahlaladan [[Otonomi DaérahLaladan|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[valuta]], [[bea cukai]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
 
Hong Kong iku cacahé ana 3 bagéyan:
* Kowloon
* New Territories
Ambané dhaérahlaladan Hong Kong kurang luwih 1.104 km2 kanthi populasi tujuh yuta wong, dadi Hong Kong kagolong dhaérahlaladan kang padhet ing ndonya.<ref>{{cite book| last=Ash|first=Russell|authorlink=Russell Ash|title=The Top 10 of Everything 2007| publisher=[[Hamlyn (publishers)|Hamlyn]]
| isbn=0-600-61532-4| page=78| year=2006 }}</ref> Warga Hong Kong iku 95 persen saka etnis [[Cina]] lan 5 persen wargané saka etnis liya.<ref name="census1">{{cite web
|url=http://www.censtatd.gov.hk/hong_kong_statistics/statistical_tables/index.jsp?htmlTableID=139&excelID=&chartID=&tableID=139&ID=&subjectID=1
352.737

besutan