Prusia: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Prussia (political map before 1905).jpg|thumb|350px|Prusia 1905]]
 
'''Prusia''' ([[basa Jerman]]: ''Preußen'', [[basa Latin]]: ''Borussia'', ''Prussia'' utawa ''Prutenia''; [[basa Polandia]] ''Prusy''; [[basa Rusia]]: ''Пруссия'') asalé iku jeneng sawijining dhaérahlaladan ing [[Éropah Wétan]] ing sapinggiré [[Laut Baltik]] ing endi sawijining bangsa Baltik sing isih duwé kerabat karo wong [[Lithuania]] lan wong [[Latvia]] tau manggon. Wong-wong mau nuturaké [[basa Prusia Kuna]] minangka basa ibuné nganti basa iki punah nalika [[abad kaping-15]]. Wektu iku wong-wong mau migunakaké basa Jerman lan wis mbaur karo wong-wong Jerman.
 
Wewengkon Prusia saiki dipérang antara [[Rusia]] lan [[Polandia]]. Wewengkon Rusia diarani dhaérahlaladan [[Kaliningrad]] (''Kaliningradskaya oblast'') éwadéné wewengkon Polandia diarani [[Warmia]] lan [[Mazuria]].
 
==Pranala njaba==
352.737

besutan