Nusantara: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
'''Nagara Agung''' iku tlatah saubenging [[kutha krajan]] Karaton panggonané sang Raja maréntah. '''Mancanagara''' iku tlatah-talatah ing tanah Jawa lan saubengé sing budayané isih mèmper Nagara Agung, ing panggonané wis ing "pinggiran". Dideleng saka pojok ndeleng iki, [[Madura]] lan [[Bali]] iku tlatah "mancanagara". Saliyane iku [[Lampung]] lan uga [[Palembang]] mbok manawa isih bisa diarani "mancanagara".
 
Banjur '''Nusantara''' iku tlatah sajabané pangaribawa [[budaya]] Jawa, ananging (kadhang kala) isih diklaim dadi dhaérahlaladan jajahan ning endi para paguwasane kudu mbayar [[upeti]].
 
Ing kanggonan basa modèrn, tembung "Nusantara" biasané ngarani kapulowan [[Asia Kidul-Wetan]] utawa tlatah ing ngendi budaya lan basa [[Austronesia]] dilestarèkaké. Dideleng saka pojok deleng iki, [[Malaysia]], [[Filipina]] lan mbok manawa [[Taiwan]] uga kalebu tlatah Nusantara banjur [[Papuwa]] dudu manèh.
352.737

besutan