Jura: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(Removing "Blakey_150moll.jpg", it has been deleted from Commons by INeverCry because: Per c:Commons:Deletion requests/File:Blakey 20moll.jpg.)
(éjaan using AWB)
'''Jura''' iku sawijining [[périodhe (géologi)|périodhe]] utama jroning [[skala wektu géologi]] sing dumadi watara 199,6 ± 0,6 tekan 145,4 ± 4,0 yuta taun kepungkur, sawisé périodhe [[Trias]] lan ndhisiki périodhe [[Kapur (périodhe)|Kapur]]. [[Lapisan batuan]] sing awèh ciri awal lan akir périodhe iki kaidhèntifikasi kanthi becik, nanging wektu pasé ora bisa dipesthèkaké watara 5 nganti 10 yuta taun. Jura arupa périodhe patengahan [[éra (géologi)|éra]] [[Mesozoikum]], sing ditepungi uga minangka "Jaman [[Dinosaurus]]". Awal périodhe iki ditengeri kanthi [[prastawa curesé Trias-Jura]].
 
Jeneng périodhe iki diwènèhaké déning [[Alexandre Brogniart]] adhedhasar akèhé [[watu kapur]] laut sing ditemokaké ing [[Pagunungan Jura]], ing dhaérahlaladan patemon [[Jerman]], [[Prancis]], lan [[Swiss]].
 
== Cathetan ==
 
* Behrensmeyer, Anna K., Damuth, J.D., DiMichele, W.A., Potts, R., Sues, H.D. & Wing, S.L. (eds.) (1992), ''Terrestrial Ecosystems through Time: the Evolutionary Paleoecology of Terrestrial Plants and Animals'', University of Chicago Press, Chicago and London, ISBN 0-226-04154-9 (cloth), ISBN 0-226-04155-7 (paper)
* Haines, Tim (2000) ''Walking with Dinosaurs: A Natural History'', New York: Dorling Kindersley Publishing, Inc., p.  65. ISBN 0-563-38449-2
* Kazlev, M. Alan (2002) [http://www.palaeos.com/Mesozoic/Jurassic/Jurassic.htm Paleos website] Diakses 8 Jan 2006
* Mader, Sylvia (2004) Biology, eighth edition
348.872

besutan