Malaria: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (2), dokter → dhokter using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:P vivax trophozoite4.jpg|thumb|200px|Sel getih abang sing kainfèksi déning ''P.vivax'']]
 
'''Malaria''' iku sajinis [[panyakit nular]] sing ngakibataké watara 350-500 yuta wong kainfèksi lan luwih saka 1 yuta mati saben taun, utamané ing dhaérahlaladan [[tropis]] lan ing [[Afrika]].
 
Kanggo panemuan ngenani panyebab malaria, sawijining dhokter militèr Prancis [[Charles Louis Alphonse Laveran]] dianugerahi [[Bebungah Nobel kanggo Fisiologi lan Medis]] ing taun [[1907]].
352.737

besutan