Canberra: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎Demografi: éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3) using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
'''Canberra''' iku [[kutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitek]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan pembangunan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi padunung kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi kutha krajan paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing dhaérahlaladan pedalaman kang paling gedhé. Minangka pusat pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemen Australia|Gedung Parlemen]] lan werna-werna kantor departemen. Senadyan mangkono, pusat ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Demografi ==
352.737

besutan