Kabupatèn Panaraga: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (3) using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:Reog Ponorogo Indonésia.jpg|thumb|240px|Reog Ponorogo|Reog Ponorogo]]
'''Kabupatèn Panaraga''' (utawa ing éjaan [[basa Indonésia]] katulis ''Ponorogo'') iku salah siji kabupatèn ing [[Jawa Wétan]], [[Indonésia]], kutha [[Panaraga]] iku [[kutha krajan]] kabupatèné. Kabupatèn iki ana ing sisih kulon provinsi [[Jawa Wétan]].
Kabupatèn Ponorogo dikenal ''Kutha Reyog'' amargi daerahlaladan iki ya iku daerahlaladan asal saka kesenian Reyog sing wis dikenal teka mancaNagara.
== Geografis ==
111° 17’ - 111° 52’ [[Bujur wetan]] lan 7° 49’ - 8° 20’ [[Lintang kidul]]. Wates wewengkon Kabupatèn Panaraga ya iku;
|kulon=[[Kabupatèn Pacitan]] {{br}} [[Kabupatèn Wanagiri]]
}}
Jarak Ibu Kutha [[Panaraga]] karo Ibu Kutha Provinsi [[Jawa Wétan]] (Surabaya) +/- 200 Km menyang arah Wétan lan nyang Ibu Kutha Nagara ( Jakarta ) +/- 800 Km nyang arah kulon. Kabupatèn Panaraga dibagi 2 sub area, ya iku area dataran dhuwur ya iku kacamatan [[Ngrayun]], Sooko dan Pulung lan Kacamatan Ngebel sisané ya iku daérahlaladan dataran cendhak. Kali sing liwat ana 14 kali sing dawané udakara 4 teka 58 Km. Fungsi kali iki ya iku sumber [[irigasi]] kanggo papan tetanèn.<ref name="geografis">[http://www.ponorogo.go.id/web2/ponorogo/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=101&Itemid=473 "Letak Geografi"], diakses tanggal 12 Juli 2011.</ref>
 
== Pemerentahan ==
|}
=== Agama ===
Agama sing dianut padunung kabupatèn Panaraga saka data Bappeda Jawa Timur ing tahun 2009 ya iku<ref name="bappeda">[http://bappeda.jatimprov.go.id/bappeda/wp-content/uploads/format-data-kab-kota/kab-ponorogo-2011.xls Profil DaerahLaladan Kabupatèn/Kota di Jawa Timur Tahun 2007 - 2011], diakses tanggal 19 Juli 2011.</ref>:
* [[Islam]] 99,42%
* [[Katolik]] 0.31%
 
== Mangga Kapurih Ugi Mriksani ==
*[[Daftar DaerahLaladan Tingkat II]]
*[[Réyog]]moto panaraga ya iku ponorogo mukti wibawa
 
{{Jawa Wétan}}
 
[[Kategori:Daftar DaerahLaladan Tingkat II]]
[[Kategori:Kabupatèn ing Jawa Wétan]]
[[Kategori:Kabupatèn ing Indonésia]]
352.737

besutan