Narayana: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Gambar:Narayana.jpg|thumb|Narayana]]
{{Hindu sastra}}
'''Narayana''' utawi '''Narayan''' inggih punika minangka nama wonten ing [[basa Sanskerta]] ingkang katujokaken kanggé nyebut [[Wisnu]], lan wonten ing kathah basa daérahlaladan kontemporer nama [[India]] umum. Narayana ugi dipunidéntifikasi minangka Purusha. Wonten ing sapérangan sastra [[Purana]] wonten pamanggih ingkang béda ingkang kagayut kaliyan Narayana. Wonten ing [[Kurmapurana|''Kurma Purana'']] piyambakipun dipunidentifikasikaken kaliyan [[Brahman]] lan Krishna-Wisnu, ananginng wonten ing [[Brahmapurana|''Brahma Purana'']] Vaivarta Narayana dipunanggep béda saking [[Kresna|Krishna]]lan ugi dipunanggep minangka bagéyan saking Krishna.<ref name=Raghavan1982>{{cite book
| author = Raghavan, V.
| year = 1982
348.872

besutan