Borough (New York City): Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
 
[[Gambar:New York City Demographics 01 500px Julius Schorzman-yellowbrooklyn.png|300px|thumb|right|Persentase penduduk New York City di masing-masing borough: '''[[Manhattan|<font color="blue">Manhattan</font>]]''', '''[[Brooklyn|<font color="FFCC00">Brooklyn</font>]]''', '''[[Queens|<font color="#F18638">Queens</font>]]''', '''[[Bronx|<font color="red">The Bronx</font>]]''' dan '''[[Staten Island|<font color="purple">Staten Island</font>]]''' ]]
[[New York City]], salah satunggaling [[daftar kota ingkang agéng ing donya|kota terbesar di dunia]], kapérang dados gangsal borough. Sebuah '''borough''' inggih punika suatu béntuk pemerintahan mliginipun ingkang mimpin gangsal bagian konstituén ménika saking [[Sejarah New York City (1898-1945)|kota terkonsolidasi]]. Secara teknis ing ngandapipiun Hukum Nagara Bagian New York, sebuah "borough" inggih punika suatu [[penggabungan munisipal]] ingkang dipunbéntuk ketika sebuah county gégayutan kaliyan kota lan desa gabungan ing salébéting.{{Citation needed|date=April 2010}} Punika sangat béntèn saking béntuk pemerintahan [[borough]] ingkang dipunterapakèn ing wewengkon sanèsipun ing [[Tri-State Region]] lan [[Borough (Amerika Serikat)|daerahlaladan sanèsipun ing Amerika Serikat]].
Kaliyan sebuah skyline ingkang dipuntepang ing sadaya donya lan langkung saking 8.3 yuta tiyang.<ref>http://www.nycgo.com/neighborhoods/</ref>
== Latar belakang ==
352.737

besutan