Sutan Syahrir: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (8) using AWB)
(éjaan using AWB)
|signature =
}}
'''Sutan Syahrir''' (éjaan biyèn:'''Soetan Sjahrir''') ({{lahirmati|[[Kutha Padangpanjang|Padangpanjang]], [[Sumatra Kulon]]|5|3|1909|[[Zürich]], [[Swiss]]|9|4|1966}}) ya iku sawijining [[pulitikus]] lan [[Perdhana Mentri|perdhana mentri]] pisanan ing [[Indonésia]].<ref name="internet1">{{id}}[http://nurulfikri.sch.id/index.php/isi-situs/kisah-inspiratif/53-kisah-inspiratif/178-sutan-syahrir-1909-1966.html nurulfikri.sch.id]</ref> Dhèwèké njabat dadi [[Dhaptar Perdhana Mentri Indonésia|Perdhana Mentri Indonésia]] saka [[14 November]] [[1945]] nganti tekan [[20 Juni]] [[1947]].<ref name="internet1"/> Syahrir ngedegaké [[Partai Sosialis Indonésia]] ana ing taun [[1948]].<ref name="internet1"/> Sutan mati ana ing pangasingan nalika dadi tawanan pulitik lan dikubur ing [[TMP Kalibata]], [[DhaérahDaerah Khusus Kutha krajanIbukota Jakarta|Jakarta]].<ref name="internet1"/>
 
== Babad slira ==
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Groepsportret met leerlingen van de openbare Muloschool TMnr 60016264.jpg|thumb|left|250px|Sekolah MULO ing Medan (watara taun 1925)]]
 
Syahrir lair saka pasangan Mohammad Rasad gelar Maharaja Soetan bin Soetan Leman gelar Soetan Palindih lan Puti Siti Rabiah kang asalé saka [[Koto Gadang, IV Koto, Agam|Koto Gadang]], [[Kabupatèn Agam|Agam]].<ref name="internet2">{{id}}[http://www.biografitokohdunia.com/2011/02/biografi-biografi-sutan-syahrir.html www.biografitokohdunia.com]</ref><ref name="indo">[http://www.sutansjahrir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6 www.sutansjahrir.com]</ref> Bapak saka Syahrir njabat dadi penaséhat [[sultan Deli]] lan kepala jaksa (''landraad'') ing [[Kutha Medan|Medan]].<ref name="internet2"/> Syahrir seduluran tunggal bapak karo [[Rohana Kudus]], aktivis lan [[wartawan]] wadon kang misuwur.<ref name="internet2"/> Syahrir sekolah ana ing ([[ELS]]) lan sekolah menengah ([[MULO]]) paling apik ing Kutha Medan, lan mbetaheken kumpul karo wong Walanda lan buku-buku asing lan atusan novèl Walanda.<ref name="internet2"/> Mbengine Sutan ngamèn ing [[HotelHotèl De Boer]] (saiki [[HotelHotèl Natour Dharma Deli]]), hotèl khusus kanggo tamu-tamu kulit putih.<ref name="internet2"/>
 
== Akir urip ==
348.872

besutan