Wong Banjar: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
|group=Banjar
|poptime=4.8 yuta
|region1 = '''IndonesiaIndonésia''' (sènsus 2000)
|pop1 = '''3,500,000'''
|ref1 = <ref>{{cite book
| first =
| publisher=Institute of Southeast Asian Studies
| title =IndonesiaIndonésia's Population: Ethnicity and Religion in a Changing Political Landscape
| date =
| year =2003
}}
 
'''Wong Banjar''' utawa '''Sukubangsa Banjar''' <ref>[http://www.joshuaproject.net/people-profile.php?peo3=10658&rog3=ID Banjar of IndonesiaIndonésia]</ref> iku [[suku bangsa]] sing manggon sapérangan gedhé [[wewengkon]] [[Provinsi]] [[Kalimantan Kidul]], lan wiwit abad kaping-17 wiwit manggon ing sebagéyan [[Kalimantan Tengah]] lan sebagéyan [[Kalimantan Wétan]] utamané [[kawasan]] dhataran lan bagéyan hilir saka Laladan ilèn Kali (DAS) ing wewengkon kasebut.
 
== Sistem paseduluran ==
 
== Tokoh-tokoh Banjar ==
* [[Pangeran Antasari]], [[Pahlawan Nasional IndonesiaIndonésia]].
* [[Syekh]] [[Muhammad Arsyad al-Banjari]], [[ulama Banjar]].
* [[Hasan Basry]], Pahlawan Nasional IndonesiaIndonésia.
* [[Idham Chalid]], Wakil Perdana Menteri, Ketua MPR RI, Pahlawan Nasional IndonesiaIndonésia.
* [[Pangeran Muhammad Noor]], mantan menteri PU/[[Gubernur Kalimantan]] ke-1
* Prof. [[Gusti Muhammad Hatta]], menteri Riset dan Teknologi.
* [[Djohan Effendi]], mantan Menteri Sekretaris Kabinet era Gus Dur, panulis pidhato Presiden Soeharto.
* [[Syamsul Mu'arif]], mantan Menteri Nagara Komunikasi dan Informasi Kabinet Gotong Royong
* [[Taufiq Effendi]], mantan menteri Menteri Nagara Pendayagunaan Aparatur Nagara dan Reformasi Birokrasi Kabinet IndonesiaIndonésia Bersatu
* [[Muhammad Zaini Abdul Ghani]], ulama lan tokoh [[Islam]] IndonesiaIndonésia.
* K.H. [[Muhammad Arifin Ilham]], Ketua Majelis Zikra
* [[Denny Indrayana]], Akademisi lan Wakil Menteri Hukum dan Hak Asasi Manusia, Guru Besar Hukum Tata Nagara Universitas Gajah Mada
* [[Olla Ramlan]], sawijining modhel lan pemeran IndonesiaIndonésia.
* [[Ian Kasela]], vokalis grup band Radja.
* [[Terry Putri]], Artis lan pambyawara
* [[Pevita Eileen Pearce]], Artis lan pemeran IndonesiaIndonésia
 
== Deleng uga ==
352.737

besutan