Culemborg: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
! colspan="2" | Katrangan cekak
|- style="background: #ffffff;"
| [[ProvinsiPropinsi ing Walanda|ProvinsiPropinsi]]: || [[Gelderland]]
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 31,18 [[kilometer persegi|km²]]
| ''Burgemeester'' (Walikutha): || Roland van Schelven
|}
'''Culemborg''' (biyèn uga diarani ''Kuilenburg'') iku sawijining ''[[gemeente]]'' ing [[provinsipropinsi]] [[Gelderland]], [[Walanda]].
[[Gambar:Culemborg 1649 Blaeu.jpg|thumb|left|250px|Culemborg jroning peta Joan Blaeu gawéan Tooneel der Steeden, 1649]]
== Latar wuri ==
ProvinsiPropinsi [[Gelderland]] sing papané ana ing wétané [[Walanda]] iku salah sijining saka 12 provinsipropinsi [[Walanda]] lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. ProvinsiPropinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 ''gemeente''. Ing Walanda ''gemeente'' iku pérangan [[administratif]] sangisoring provinsipropinsi. Dadi provinsipropinsi iku antara nagara lan ''gemeente''.
 
Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga ''gemeente'' ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh ''gemeente'' sing ukurané sedheng.
352.737

besutan