Sulawesi Kidul-wétan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
{| {{InfoboxAttribs}}
|+ <big>'''ProvinsiPropinsi Sulawesi Kidul-wétan'''<br />ProvinsiPropinsi Sulawesi Tenggara</big>
|-
| style="background: #ffffff;" align="center" colspan="2" |
|}
 
'''ProvinsiPropinsi Sulawesi Kidul-wétan''' ([[basa Indonésia]]: '''ProvinsiPropinsi Sulawesi Tenggara'''), iku katata jroning 10 [[kabupatèn]] lan 2 kutha. [[Kutha krajan]]né ya iku [[Kutha Kendhari]]. ProvinsiPropinsi '''Sulawesi Kidul-wétan''' dumunung ing di Jazirah Kidul-wétan Pulo [[Sulawesi]], sacara geografis dumunung ing pérangan kidul garis [[khatulistiwa]] ing antara 02°45' - 06°15' [[Lintang Kidul]] lan 120°45' - 124°30' [[Bujur Wétan]] sarta nduwèni wewengkon dharatan sing jembaré 38.140&nbsp;km² (3.814.000 ha) lan tlatah banyu ([[segara]]) sing jembaré 110.000&nbsp;km² (11.000.000 ha).
Sulawesi Kidul-wétan wiwitané arupa salah siji kabupatèn ing ProvinsiPropinsi Sulawesi Kidul Kidul-wétan kanthi [[Kutha Bau-Bau]] minangka kutha krajan kabupatèn. Sulawesi Kidul-wétan ditetepaké dadi Laladan Otonom miturut Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Wiwitané nung dumadi saka 4 (papat) [[kabupatèn]], ya iku: [[Kutha Kendhari|Kabupatèn Kendari]], [[Kabupatèn Kolaka]], [[Kabupatèn Muna]] lan [[Kabupatèn Buton]] kanthi [[Kutha Bau-Bau|Bau-bau]] minangka [[kutha krajan]] [[provinsipropinsi]]. Nanging, sabanjuré [[Kendari]] dadi kutha krajan ProvinsiPropinsi iki. Sawisé pamekaran, Sulawesi Kidul-wétan nduwèni 10 kabupatèn lan 2 kutha.
 
== Laladan Tingkat II ==
Pamaréntahan ProvinsiPropinsi Sulawesi Kidul-wétan dipérang dadi 10 Kabupatèn lan loro kutha, ya iku:
# [[Kabupatèn Bombana]]
# [[Kabupatèn Buton]]
 
{{Sulawesi Kidul-Wétan}}
{{ProvinsiPropinsi Indonésia}}
 
[[Kategori:Sulawesi Kidul-wétan]]
[[Kategori:ProvinsiPropinsi Indonésia]]
[[Kategori:Geografi Indonésia]]
 
352.737

besutan