Holland Lor: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
{| border=1 cellpadding="2" cellspacing="0" width="300px" align="right" style="margin: 0 0 1em 1em; background: #f9f9f9; border: 1px #aaaaaa solid; border-collapse: collapse; font-size: 95%;"
|+<font size="+1">'''Provincie Noord-Holland<br />ProvinsiPropinsi Holland Lor'''</font>
|-
|style="background:#efefef;" align="center" colspan=2|
|-
|}
''''Holland Lor''' utawa '''Noord-Holland''' ing [[basa Walanda]], iku sawijining provinsipropinsi [[Walanda]]. ProvinsiPropinsi iki papané ana ing sisih lor-kulon Walanda. Kutha krajan Holland Lor iku [[Haarlem]]. Kutha-kutha liyané kalebu kutha krajan [[Walanda]], [[Amsterdam]], [[Hilversum]], [[Den Helder]], [[Alkmaar]], [[Zaandam]], lan [[Hoorn]].
 
== Géografi ==
Holland Lor iku awujud tanjung antara [[Segara Lor]] lan tlaga [[IJsselmeer]]. Luwih saka separo wewengkon provinsipropinsi iki kasil segara utawa tlaga sing diasataké (diarani ''[[polder]]'') lan dhuwuré sangisoring ''permukaan'' segara. [[Pulo Texel]] iku uga wewengkon wewengkon Holland Lor. Holland Lor kalebu wewengkon [[ISO]] lan duwé kode ISO 3166-2:NL-NH.
 
== Sajarah ==
ProvinsiPropinsi Holland Lor dibentuk ing taun 1840, nalika provinsipropinsi Holland dipérang, diparo dadi bagéyan lor lan kidul (saiki [[Holland Kidul]]). Ing taun 1940, pulo-pulo [[Vlieland]] lan [[Terschelling]] diwènèhaké provinsipropinsi [[Friesland]]. Ing taun 1950, manten [[pulo Urk]] diwènèhaké provinsipropinsi [[Overijssel]]. Saiki Urk dadi bagiyan provinsipropinsi [[Flevoland]].
 
Ing jamaning ProvinsiPropinsi Manunggal, provinsipropinsi Holland ditepungi minangka ProvinsiPropinsi Holland lan Friesland. Perkara iki isih bisa dideleng ing lambang Holland Lor, amerga lambangé iku kombinasi antara lambangé [[Holland]] lan [[Friesland]].
 
== Pranala jaba ==
{{GemeentenNoord-Holland}}
 
[[Kategori:ProvinsiPropinsi ing Walanda]]
352.737

besutan