Kidul: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (ubah kata, replaced: yaiku → ya iku (2) using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Image:Compass Rose English South.svg|thumb|[[Kompas]] kanthi arah kidul diwènèhi werna ireng]]
'''Kidul''' iku salah siji arah mata angin. Ing [[peta]], arah iki biasa anane ing sisi ngisor. Arah kidul nduwèni sudut 180°. Ana rong werna arah kidul ya iku kidul sakbeneré (''true south'') lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul yakuwiyaiku [[Kutub Kidul]] sing dumunung ing [[Antartika]]. Arah kidul [[magnetik]] iku arah menyang kutub magnetik, yakuwiyaiku arah sawetara adohé saka kutub kidul.
 
Lawan arah kidul ya iku [[lor]].
352.737

besutan