Ostrali: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
}}
 
'''Australia''' iku sawijining nagara gedhé ing kidul. Kutha krajané ya iku: [[Canberra]]. Padunungé kira-kira ana 20 yuta.
 
Nagara tanggané antara liya: ing sisih lor [[Indonésia]], [[Timor Wétan]], lan [[Papua Nugini]], ing sisih lor-wétan [[Solomon Islands]], [[Vanuatu]], lan [[New Caledonia]] lan ing sisih kidul-wétan [[Selandia Anyar]].
[[Gambar:NewParliamentHouseInCanberra.jpg|jmpl|ka|[[Gedung Parlemen, Canberra|Gedung parlemen]] ing [[Canberra]] dibukak ing taun 1988 nggantèkaké gedhung lawas kang dibuka ing taun 1927.]]
 
Commonwealth Australia iku sawijining nagara kang nganut sistem [[dhémokrasi konstitusional]] adhedhasar pamérangan kakuwasan [[federalisme|federal]]. Wangun pamaréntahan kang dianggo ya iku [[Monarki Konstitusional]] kanthi pamaréntahan [[sistem parlementer]]. [[Elizabeth II saka Inggris|Ratu Elizabeth II]] iku minangka [[Ratu Australia]], sawijining peran kang béda karo posisiné minangka panguasa (''monarch'') ing ''[[Commonwealth realm]]'' liyané. Raut diwakili déning [[Gubernur Jendral Australia|Gubernur Jendral]] ing tataran federal lan déning Gubernur ing tataran nagara bagéan.
 
== Mangga Pirsani ==
348.872

besutan