Bulgari: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
}}
 
'''Bulgaria''' iku sawijining nagara ing [[Éropah]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Kutha krajané ya iku [[Sofia]]. Nagara iki ing sisih lor awatesan karo [[Rumania]], ya iku sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pesisir karo [[Segara Ireng]]. Nagara iki nduwé padunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsipropinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgaria kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut kutha krajané
{|
|
352.737

besutan