Hindhu: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|hr}} (3) using AWB (10903))
(éjaan using AWB)
'''Agama Hindhu''' iku uga dikenal kanthi sesebutan ''Sanātana Dharma'' ("Pepener Langgeng") lan ''Vaidika-Dharma'' ("Ngèlmu kang Bener") mujudaké salah sijining [[agama]] [[donya]]. Agama iki terusané agama [[Wéda]] ([[Brahmanisme]]) sing dadi kapercayané bangsa [[Indo-Iran]] ([[Arya]]). Dinuga, agama iki wiwit ana antara tahun 3.102 -1.300 SM. Yèn dideleng seka akèhé umat, Hindhu ana ing urutan telu sawisé [[Kristen]] lan [[Islam]].
 
Ing [[Indonésia]], saliyané ing [[Bali]] lan [[Lombok (pulo)|Lombok]], ing [[Tanah Jawa]] panganuté agama iki uga akèh, utamané ing [[Tengger]], [[Kabupatèn Banyuwangi|Banyuwangi]] lan akèh tlatah ing [[Jawa Tengah]].
 
Kitab suci utama umat Hindu iku [[Caturwéda]] sing kabangun saka ''[[Rgwéda]]'', ''[[Samawéda]]'', ''[[Yajurwéda]]'' lan ''[[Atharwawéda]]''.
 
== Pranala njaba ==
* {{id}}[http://www16.brinkster.com/okanila/phdi/default.asp Parisada Hindu Dharma IndonesiaIndonésia (PHDI)]
* {{id}}[http://www.agnihoma.org Agnihoma.org] Media Hindu Online, Hindu Nusantara Terlengkap
* {{en}}[http://www.atributetohinduism.com/index_old.htm A Tribute to Hinduism]
 
{{Mitologi Hindhu}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Kapercayan]]
[[Kategori:Agama]]
[[Kategori:Hindu|*]]
 
 
{{stub}}
348.872

besutan