Hong Kong: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
|}
 
'''Hong Kong''' ([[basa Mandarin|Mandarin]]: 香港 ; [[Pinyin]]: ''Xiānggǎng''; resminé '''Laladan Administratif Khusus Hong Kong''')iku sawijining '''Laladan Administratif Astamiwa''' [[Republik Rakyat China]]. Ing China ana loro Laladan Administratif Astamiwa. Sing sijiné ya iku [[Makau]]. Hong Kong diserahaké ing RRC déning Britania Raya ing tanggal [[1 Juli]] [[1997]]. Hong Kong duwé padunung 6,8 yuta jiwa.
 
Sadurungé diserahaké, Hong Kong isih ''koloni'' [[Britania Raya]]. Manut kebijakan Siji Nagara Loro Sistem gawéané [[Deng Xiaoping]], Hong Kong dadi laladan [[Otonomi Laladan|otonomi]] saka pamaréntahan RRC ing babagan [[hukum]], [[valuta]], [[bea cukai]], [[imigrasi]], aturan dalan kang tetep lumaku ing jalur kiwa. Urusan kang dadi wewenang [[Beijing]] iku pertahanan nasional lan diplomasi. Otonomi iki dilakokaké ing Hong Kong suwéné 50 taun diitung saka taun [[1997]].
352.737

besutan