Wong Jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan & cithakan using AWB
(→‎Tokoh-tokoh Jawa: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
|related=[[Wong Sundha]], [[Wong Madura]], [[Wong Bali]].
}}
'''Suku Jawa''' (Jawa ngoko: '''wong Jawa/ꦮꦺꦴꦁꦗꦮ''', krama: '''tiyang Jawi‌/ꦠꦶꦪꦁꦗꦮꦶ''') iku sawijining suku bangsa utawa kelompok [[etnis|ètnis]] sing asalé saka [[Pulo Jawa]] bagéyan tengah lan wetan. Nanging ing abad kaping 21 wong Jawa wis sumebar ing saindhenging Nuswantara lan sajabané. Cacahé manawa watara 90 yuta. Asalé saka pulo [[Jawa]] lan utamané ing provinsi [[Jawa Tengah|Propinsi Jawa Tengah]] lan [[Jawa Wétan]]. Ananging ing provinsipropinsi [[Jawa Kulon]] uga akèh tinemu Suku Jawa, utamané ing Kabupatèn Indramayu lan [[Cirebon]] sing mayoritas masarakaté minangka wong-wong Jawa sing migunakaké basa lan budaya Jawa, lan ing [[Banten]] lan uga ing [[DKI|Jakarta]] akèh sumebar wong Jawa. Saliyané suku Jawa baku, ana uga subsuku [[Osing]] lan [[Tengger]].
 
== Basa ==
352.737

besutan