Culemborg: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Latar wuri: éjaan & cithakan using AWB
(éjaan using AWB)
(→‎Latar wuri: éjaan & cithakan using AWB)
[[Gambar:Culemborg 1649 Blaeu.jpg|thumb|left|250px|Culemborg jroning peta Joan Blaeu gawéan Tooneel der Steeden, 1649]]
== Latar wuri ==
Propinsi [[Gelderland]] sing papané ana ing wétané [[Walanda]] iku salah sijiningikuning saka 12 propinsi [[Walanda]] lan salah siji sing gedhé ambané wewengkoné. Propinsi iki ing taun 2008 dipérang dadi 56 ''gemeente''. Ing Walanda ''gemeente'' iku pérangan [[administratif]] sangisoring propinsi. Dadi propinsi iku antara nagara lan ''gemeente''.
 
Jaman mbiyèn kabèh panggonan iku uga ''gemeente'' ing Walanda. Saka désa cilik nganti kutha krajan. Nanging saiki wis ora mengkono manèh. Akèh panggonan sing digabung dadi siji supaya olèh ''gemeente'' sing ukurané sedheng.
352.737

besutan