Tin Oo: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
→‎top: éjaan & cithakan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
'''Tin Oo''' ({{lahirmati|[[Pathein]]|3|3|1927}}), (asring dirujuk minangka '''U Tin Oo''', 'U' iku [[gelar kinurmatan]] ing [[basa Myanmar]], kira-kira padha karo 'Bapak') iku sawijining aktivis pro-[[dhémokrasi]] lan wakil pamimpin [[Liga Nasional kanggo Demokrasi]] (NLD) ing [[Myanmar]] (Burma).
 
Tin Oo iku sawijining jendral lan Mentri Pertahanan Burma saka taun 1974 tekan taun 1976.
 
Nalika tanggal [[30 Mei]] [[2003]], Tin Oo, sing lagi ana ing sawijining rombongan bebarengan [[Aung San Suu Kyi]], pamimpin NLD, diserang ing désa [[Pembantaian Depayin|Depayin]] ing sisih lor nagara iku déning sawijining grombolan sing disengkuyung pamaréntah. Grombolan mau merjaya lan natoni akèh panyengkuyung Suu Kyi.<ref>{{cite web |url=http://www.aseanmp.org/resources/Depayin%20Massacre.pdf |title=The Depayin Massacre 2 Years On, Justice Denied |accessdate=4 Feb. 2007|date=30 Mei 2005 |format=PDF |publisher=ASEAN Inter-Parliamentary Myanmar Caucus }}</ref> Tin Oo ditahan bebarengan karo Aung San Suu Kyi lan wiwité dilebokaké menyang pakunjaran ing Kalay ing Myanmar lor-wétan. Nalika sasi Februari 2004 panjenengané digawa bali menyang omahé ing Yangon, lan dikenani [[tahanan omah]].<ref>{{cite web |url=http://www.manilatimes.net/national/2006/feb/15/yehey/world/20060215wor4.html |title=Myanmar extends Suu Kyi’s detention |accessdate=14 Feb. 2007 |date=15 Feb. 2007 |publisher=AFP/The Manila Times }}</ref>
352.737

besutan