Melilla: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan & cithakan using AWB
c (éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
'''Melilla''' iku sawijining [[eksklave]] duwèké [[Spanyol]] ing [[Segara Tengah|Mediterania]] kang amba wewengkoné 12,3 km², dumunung ing pesisir lor [[Afrika Lor]] lan diubengi déning wewengkoné [[Maroko]]. Melilla lan [[Ceuta]] iku loro wewengkon Spanyol ana ing dharatan bawana [[Afrika]]. Kutha iki minangka bagéyan saka [[ProvinsiPropinsi Spanyol|provinsipropinsi]] [[Málaga]] nganti [[14 Maret]] [[1995]], banjur sawisé éntuk Status Otonomi.
 
Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Spanyol dadi anggota [[Uni Éropah]]. Miturut cacah taun 2008, padunungé ana 73.460 jiwa. Kutha iki nduwèni padunung kang agamané [[Kristen]], [[Muslim]] (utamané wong Berber), lan [[Yahudi]] (minoritas). [[Basa Spanyol]] minangka basa resmi masarakat, nanging sawijining dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.
352.737

besutan