Organisasi: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan & cithakan using AWB
c (éjaan using AWB)
(éjaan & cithakan using AWB)
[[Gambar:Secret Lithuanian student organization.jpg|thumb|350px|Organisasi Kemahasiswaan ing Lithuania]]
 
'''Organisasi''' ([[Basa Yunani|Yunani]]: ''ὄργανον'', ''organon'' - alat) ya iku sawijining [[klompok]] wong ing sawijining wadah kang duwéni ancas padha.<ref name="Keith Davis">Keith Davis, Human Relations at Work, (New York, San Francisco, Toronto, London: 1962).Hlm.15-19</ref>.
 
Ing [[ilmu sosial|ilmu-ilmu sosial]], organisasi dipelajari déning peneliti saka pirang-pirang bidhang ilmu, utamane [[sosiologi]], [[ékonomi]], [[ilmu pulitik]], [[psikologi]], lan [[manajemen]].<ref name="Keith Davis"/> Kajian ngenani organisasi kerep diarani [[studi organisasi]] (''organizational studies''), [[prilaku organisasi]] (''organizational behaviour''), utawa analisa organisasi (''organization analysis'').<ref name="Keith Davis"/>
 
Minurut para ahli ana pirang-pirang pengertian organisasi.
* Stoner kandha yen organisasi ya iku sawijining pola gegayutan-gegayutan kanthi lumantar wong-wong kang ana ing ngisore pengarahan wong dhuwuran kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>Singarimbun, Masri lan Sofyan Efendi. 1976. Understanding Practice and Analysis. New York: Random House.Hlm. 132</ref>.
* [[James D. Mooney]] kandha yen organisasi ya iku bentuk saben perserikatan manungsa kanggo nggayuh ancas bebarengan <ref>D, Ratna Wilis. 1996. Teori-Teori Belajar. Jakarta: Penerbit Erlangga.Hlm. 56</ref>.
* [[Chester I. Bernard]] duwéni panyaruwe yen organisasi minangka sawijining sistem aktivitas kerja sama kang ditindakake déning wong loro utaa luwih<ref>Horton, Paul B. dan Chester L. Hunt. 1984. Sociology. Edisi keenam. International Student Edition. Tokyo: Mc.Graw-Hill Book Company Inc.Hlm. 89</ref>.
350.349

besutan