Polen: Béda antara owahan

28 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan & cithakan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan & cithakan using AWB)
|align="center" width="140px"|[[Gambar:Coat of arms of Poland-official.png|100px]]
|-
|align="center" width="140px"|<small>[[Gendera Polandia|Gendéra Polandia]]</small>
|align="center" width="140px"|<small>[[Lambang Polandia]]</small>
|}
|-
|}
'''Républik Polandia''' utawa '''Républik Polen''' ([[basa Polandia|Polandia]]: ''Polska'', ''Rzeczpospolita Polska'') iku salah siji [[nagara]] [[republik]] ing [[Éropah]] Wétan sing bebatesan karo [[Jerman]] ing sisih kulon, [[Cékia]] lan [[Slovakia]] ing sisih kidul, [[Rusia]] ([[Oblast Kaliningrad]]) lan [[Lituania]] ing sisih wétan uga [[Belarus]] sarta [[Ukraina]] ing sisih kidul-wétan.
 
== Sajarah ==
 
== Pamérangan administratif ==
Polandia miturut administratif dipérang dadi 16 [[provinsipropinsi]] ('ka-woiwod-an') utawa ''województwo'' ing [[basa Polandia]]. Saben provinsipropinsi dibagi manèh dadi pirang ''powiat'' (padha karo [[kabupaten]], terus saben ''[[powiat]]'' dibagi dadi sawetara ''[[gmina]]'' (kurang luwih ukarané antara [[kecamatan]] utawa [[kalurahan]])).
 
ProvinsiPropinsi Polandia (ing [[Basa Polski|basa Polandia]]):
* (''Dolnośląskie'')
* (''Kujawsko-pomorskie'')
352.730

besutan