Gemblong: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan & cithakan using AWB
c (→‎Resep: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
}}
 
'''Gemblong''' iku salah siji jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wetan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
352.737

besutan