Kitab Yosua: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
[[Yosua]] dijupuk saka basa [[Ibrani]]: יהושׁע ''Yehoshua utawa Yəhôšuª‘'', sing tegesé “karo pitulungan sang [[Yahwe]]. Saliyané asma nabi sing jaré nulis [[kitab]] iki sing jenengé padha, ya uga asmané Gusti [[Yesus]] ing [[basa Aram]].
 
Kitab Yosua ngwedharaké kandha caritaning bangsa [[Israèl]] nalika mangrebut nagara [[Kanaan]], dipimpin déning Yosua. Ya dhèwèké iku sing nggantèni [[Musa]] mimpin umat Israèl. Kadadéyan-kadadéyan wigati sing dikandhaaké ing buku ini yakuwiyaiku antara liya: panyabrangan ing [[Kali Yordan]], Bedhahé kutha [[Yerikho]], perang ing Ai, lan pangukuhan anyar prajanjian antara Gusti Allah karo umat-E.
 
Salah sijining pethikan misuwur saka buku iki yakuwiyaiku: “ Saupama kowé padha ora gelem ngabdi marang Allah, padha netepna putusan ing dina iki uga, sapa sing arep kokbektèni. Apa brahala-brahala sing biyèn disembah déning para leluhurmu ing Mésopotamia, apa brahala-brahalané wong Amori sing panggonané saiki kokenggoni. Déné aku lan kulawargaku, arep padha ngabekti marang Allah."
{{Alkitab}}
 
352.730

besutan