Kendhang: Béda antara owahan

14 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku (3), Kabupaten → Kabupatèn using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:SambaSunda Quintett in Cologne (0253).jpg|thumb]]
[[Gambar:Traditional indonesian drums.jpg|thumb|Kendhang]]
'''Kendhang''' iku salah sijining piranti [[gamelan Jawa]] sing ditabuh nganggo kombinasi antara [[tlapakan]] karo [[driji]], dadi ora nganggo [[tabuh]]. Ing musik modhèrn, piranti iki digolongaké piranti [[perkusi]]. Kendhang disèlèhaké ing wadhah panyangga saka kayu sing wujudé mèmper huruf '''Y'''. Kendhang ing musik gamelan fungsiné kanggo mimpin lan ngarahaké musik.<ref name="internet1">{{en}}[http://www.joglosemar.co.id/gamelan.html joglosemar.co.id](dipunundhuh tanggal 30 Mei 2011)</ref> Kendhang nduwèni jinis lan ukuran kang werna-werna.<ref name="internet1"/> Ukurané '''kendhang''' antarané 20 [[cm]] nganti [[45]] [[cm]].<ref name="internet1"/> Kendhang bentuké kaya drum lan dimainaké kanthi cara ditabuh.<ref name="internet1"/>
 
== Wujud ==
<references/>
 
{{Commonscat|IndonesianIndonésian drums}}
{{Piranti gamelan Jawa}}
 
348.872

besutan