Sesajèn: Béda antara owahan

19 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
'''Sesajèn''' iku salah sijining tradisi spiritual sing wujude nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya sing dipercaya, sing tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku mirip [[tradisi kurban]], dadi nduwenduwé tujuan utama sing sifate [[vertikal]] (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen sing dibagiake).
Tembung sesaji saking tembung ''se'' lan ''saji''. Tegesipun tembung ''se'' punika setunggal lan tembung ''saji'' punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.
 
==Sajarah==
Tradisi sesajen wis ana kawit pertama [[menungsa]] ana nenging [[bumi]]. Tradisi iki lair meh bebarengan karo laire kabutuhan menungsa marang perlindungan saka sing dipercaya dadi panguasa alam (Tuhan, Dewa lan kakuatan supranatural liyane).
 
==Jinis==
==Barang sesajen==
 
 
 
{{rintisan}}
[[Kategori:Adat Jawa]]
[[Kategori:Budaya Jawa]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan