Munggah wuwungan: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
(éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
'''Munggah wuwungan''' iku salah sijining upacara adat sing diselenggara'ake bubar [[wuwungan]] dibangun/diadhek'ake nenging proses mbangun [[umah]]. Istilah munggah wuwungan iki kadhang diarani [[munggah gendeng]]. Upacara iki diselenggara'ake wektu rangka wuwungan wis dadi ning [[gendeng]] urung dipasang.
 
Upacara adat iki uga dikenal nenging laladan-laladan liya nenging [[Nusantara]].
 
==Slametan lan syukuran==
 
==Sesajen==
[[Sesajen]] iki disiapake kanggo digantung nenging salahsiji kayu nenging wuwungan. Sing ora digantung mung [[bendhera abang putih]] sing dipasang nganggo [[galah]] sing dawane sedeng (ora patiya dawa), sing isa katon saka [[omah]] tangga-tanggane.
Sesajen sing kudhu disiapake:
*[[Gedhang]] [[setandan]]
*[[Kelapa]] [[seiji]] uga [[bendhera]]
 
{{rintisan}}
'''''bali menyang:''''' [[Upacara adat Jawa]]
 
[[Kategori:Upacara adat Jawa]]
[[Kategori:Munggah wuwungan]]
 
 
{{stub}}
352.737

besutan