Universitas Léiden: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan using AWB)
|rector = Carel Stolker
|city = [[Leiden]] & [[Den Haag]]
|country = [[BelandaWalanda]]
|students = 25,800 (2015-2016)
|faculty = 5,500
|website = [http://www.leiden.edu/ www.leiden.edu]
}}
'''Univèrsitas Leiden''' ([[basa Walanda]]:Universiteit Leiden utawa sadurungé Rijksuniversiteit Leiden; "Univèrsitas Negeri Leiden") iku sawijining univèrsitas sing papané ana ing [[kutha]] [[Leiden]], [[Walanda]]. [[Univèrsitas]] iki sing tuwa dhéwé ing Walanda lan didegaké ing [[taun]] [[1575]]. Sajatiné univèrsitas sing tuwa dhéwé iku [[Universitas Leuven]] (1425), nanging saiki papané wis ora ing Walanda manèh nanging ing [[Belgia]]. Univèrsitas Leiden didegaké déning [[Pangéran Willem van Oranje]], pemimpin pambalélan Walanda nalika Perang 80 Taun nglawan [[Spanyol]]. Miturut tradhisi univèrsitas iki didegaké ing tanggal 8 [[Februari]] [[1575]] sawisé kutha Leiden sing wis dikupeng wadya-bala Spanyol sawetara wanci bisa dibébasaké. Banjur jiwa kapahlawanan wong-wong Leiden arep diparingi anugrah. Para padunung iki diwèhi rong pilihan: univèrsitas ing kutha Leiden utawa ora mbayar pajeg sawetara wanci. Para padunung jaré banjur milih pilihan kapisan.
 
Taun [[2005]], nduwèni 17.251 mahasiswa kang sinau ing saga fakultas utama kang ana ing Univèrsitas Leiden:
352.737

besutan