Rudolf Bonnet: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: desa → désa using AWB)
(éjaan using AWB)
[[Gambar:COLLECTIE TROPENMUSEUM Rudolf Bonnet in gesprek met de Spaanse kunstenaar Antonio Blanco in de studio van Theo Meier Iseh TMnr 60030325.jpg|thumb|right|250px|Rudolf Bonnet]]
'''Johan Rudolf Bonnet''' ({{lahirmati|[[Amsterdam]], [[BelandaWalanda]]|30|3|1895|[[Laren (Noord-Holland)|Laren]], [[BelandaWalanda]]|18|4|1978}}) inggih punika satunggalipun [[pelukis]] saking negari [[Walanda]] ingkang dangu gesang ing [[Ubud]], [[Bali]] minangka [[seniman]] lan [[pelukis]].<ref name="internet1">{{en}}[http://www.muséumpurilukisan.com/history_rudolbonet1.html ''Museum Puri Lukisan history''] dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)</ref>
Panajenenganipun dados salah satunggalipun pelukis manca negari ingkang nggadhahi kontribusi tumrap majengipun seni lukis [[Indonésia]], mliginipun ing Bali.<ref name="internet1"/>
Rudolf Bonnet lair saking kulawarga [[Huguenot]] Walanda ingkang sampun dangu lan pinten-pinten generasi dados tukang [[roti]] ing Kutha [[Amsterdam]].<ref name="internet1"/> Bonnet tansah mbudidaya supados saged medal saking ''gaya hidup'' [[borjuis]] supados dados [[seniman]] [[lukis]].<ref name="internet1"/>
Amargi remen kaliyan seni saengga ing taun [[1920]], Bonnet tindak dhateng [[Italia]] lan sinau nglukis ing mrika.<ref name="internet1"/> Ing Italia Bonnet manggen ing [[désa]] [[Anticoli Corrado]] ing sisih kidulipun Kutha [[Roma]].<ref name="internet1"/> Ing Italia Bonnet kepanggih kaliyan [[W.O.J. Nieuwenkamp]], satunggalipun seniman Walanda ingkang sampun kliling [[Hindia-BelandaWalanda]].<ref name="internet1"/> Nieuwenkamp ingkang nyakinaken Bonnet supados tindak dhateng Bali.<ref name="internet1"/>
 
== Pendidikan ==
Bonnet nate sekolah ing sekolah teknik ''[[Hendrick de Keyser]]'' ing Amsterdam. Ing Taun [[1913]] panjenenganipun ndherek [[Ujian Nasional]] kangge sekolah [[Seni Rupa Terapan]] negeri lan taun [[1916]] lulus saking sekolah kasebat.<ref name="internet2"/> Bonnet ugi nglaksanakaken [[pendidikan]] formal ing sekolah ''[[Rijksacademie van Beeldende Kunsten]]'' (Akademi Seni Adiluhung BelandaWalanda) ing [[Amsterdam]] lan kursus [[dekorasi]] ing [[Haarlem]].<ref name="internet2">{{nl}}[http://www.devalk.com/kunstenaars/bonnet/bonnet.html "Rudolf Bonnet"] dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)</ref>
 
== Cathetan Suku ==
 
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
[[Kategori:Pelukis BelandaWalanda]]
[[Kategori:Seni Bali]]
[[Kategori:Éropah-IndonesiaIndonésia]]
[[Kategori:Tokoh katurunan Perancis]]
 
352.737

besutan