Basa Sundha: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎top: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
|-
| valign="top" | Dipituturaké ing:
| [[Jawa Kulon]], [[Banten]] ([[IndonesiaIndonésia]])
|-
| valign="top" | Cacahé Penutur:
|}
 
'''Basa Sundha''' iku sawijining [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 24 yuta jiwa, lan basa nomor loro sing dhuwur dhéwé ing tlatah [[Indonésia]]. Basa iki dipituturaké ing bagéyan kulon pulo [[Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (Pasisir Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pasisir lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa sing dipituturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dipituturaké ing tlatah [[Cilacap]], utamané ing kecamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
* [[Aksara Sundha]]
 
{{Basa dhaérahlaladan ing Indonésia}}
 
[[Kategori:Basa Sundha| ]]
348.872

besutan